پرسشتان را مطرح کنید

خانه » ازدواج » چی کار کنم؟
1 امتیاز
Vote Con!

چی کار کنم؟

ازدواج

با سلام
من دختری 18 ساله هستم یک سال پیش با اصرار با پسری 19 ساله آشنا شدم اینکه می گویم با اصرار به این دلیل لست که من خیلی معتقد هستم وپیرو دستورات خداوند
خلاصه بعد از یه ماه آشنایی مادر ایشون در جریان قرار گرفت ودر کوچمان من ومادرشون همدیگرو دیدیم فردای آن روز مادرشون از همسایه هایمان تحقیق کرده بودند
مادر من هم در جریان قرار گرفت و در مراسمی که توسط پسره تدارک دیده شده بود مادرشون ومادرم همدیگر را ملاقات کردند
من نیز دو بار با مادرشون بیرون رفتم ومادرشون بهم گفت من با دوستیه شما مخالف نیستم فقط اگر ومیخواهید با هم ازدواج کنید باید یه مدتی را صبر کنید وپدر پسره نیز در جریان است وایشان هم مخالفتی ندارد فقط میگوید لااقل باید یه کاری داشته باشد یا سربازیش به پایان برسد سپس برایش آستین بالا بزنیم.
البته پسره از لحاظ مسکن خیالش راحت است زیرا خانه دارد.
بنظر من پسر پاک وباحیایست و خیلی بیشتر از سنش میفهمد وطی یک سالی که با هم دوستیم دوستی پاک و سالم داشتیم و حد وحدود محرم نامحمرم را رعایت کرده ایم
با این حال نمیدانم چه کار کنم نیاز به کمک شما دارم
من خیلی به قطع رابطه گیر میدهم بخاطر همین یک ماهی به اصرار من قطع رابطه کردیم ولی دوباره باز شروع شد.
ممنون میشوم اگر کمکم کنید.

توسط Bahare درازدواج · پاسخ 3340 روز 5 ساعت 38 دقیقه قبل

سوال: 1 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 1

 

پاسخ (2)

  1. 1 vote

    سلام دوست عزیز ***
    همانطور که می دانید ازدواج يکي از مهمترين حوادث و رويدادهاي زندگي است و نقش مهمي در سرنوشت، سعادت و خوشبختي انسان دارد، مضافاٌ بر اينکه اگر به نحو صحيح انجام پذيرد بسياري از نيازهاي انسان اعم از عاطفي و جنسي را تاْمين و باعث آرامش روحي انسان مي شود. مضافا بر اینکه پيوند ازدواج ميثاقي است كه دامنه آن مي‎تواند تا جهان آخرت گسترده باشد، البته به شرطي كه بر اساس دستور خدا و همراه با تفكر و دورانديشي باشد.
    از آنجا كه ازدواج بزرگ‏ترين و مهم‏ترين حادثه زندگى انسان است لذا موفقيت يا شكست در آن سرنوشت ساز خواهد بود. ازدواج و زندگى مشترك وقتى ثمر بخش، سودمند و ماندگار است كه روحيه‏ها، غرايز و طرز تفكر دو طرف، همسو و نزديك باشد. در غير اين صورت، ريسمان وحدت و يگانگى به ضعف و سستى مى‏گرايد و سرانجام گسسته مى‏شود. ما در زندگى خود شاهد پديده‏هاى تلخ و درد آورى هستيم كه دختران و پسران و خانواده‏هاشان را مى‏آزارد و كاخ زندگى مشترك زوجين را فرو مى‏پاشد. بى‏ترديد محاسبات غلط، احساسات زودگذر، خيالات و توهمات بى‏اساس عامل اصلى تحقق اين پديده‏ها به شمار مى‏آيد. اما اگر در گزينش همسر اصول و معیارهای صحيح رعايت شود، بخش عظيمى از ناگوارى‏ها و نابسامانى‏ها و مشكلات از ميان مى‏رود و زندگى جوانان پربارتر و زيباتر مى‏شود. بنابراين در عين حال که نبايد در انتخاب همسر خيلي وسواس گونه عمل کرد اما دقت، شناخت و اتخاذ تصميم حساب شده و بالاخره انتخاب صحيح از شرايط ضروري يک ازدواج موفق است.
    اولین گام برای داشتن یک ازدواج خوب و موفق شناخت شرایط و ملاکهای یک همسر خوب است.
    1. تدين و دين دار بودن فرد؛ زيرا انساني كه دين ندارد هيچ ندارد انسان بي دين در حقيقت مرده ي متحرك است و كسي كه پاي بند به دين (كه اصلي ترين مسأله زندگي است) نباشد هيچ تضميني وجود ندارد كه پاي بند به رعايت حقوق همسر و زندگي مشترك باشد. انسان ديندار هرگز نمي‌تواند با همسر بي دين كنار بيايد و با هم زندگي سعادتمندانه اي داشته باشند.
    رسول خدا (صل الله علیه وآله) فرمودند: «من تزوج أمرأة لایزوّجها الّا لجمالها لم یر فیها ما یحبّ و من تزوّجها لما لها لایزوّجها الّا له و کله الله الیه فعلیکم بذات الدین» (وسائل الشیعه، ج14، ص31) هرکس که با زنی فقط برای جمالش ازدواج کند به مطلوب خود نخواهد رسید و هرکس فقط برای مال ازدواج کند خدا او را به همین امر واگذار نماید. پس شما به خواستگاری زنی بروید که دیندار باشد.
    در همین زمینه احادیثی از امام صادق (علیه السلام) (وسائل الشیعه، ج14،ص30) و پیامبر اسلام (صل الله علیه وآله) (وسائل الشیعه، ج14، ص30 و 31) و … رسیده است.
    2. اخلاق نيك داشتن؛ كه منظور داشتن صفات و خلق و خوهاي پسنديده در نظر عقل و شرع است. در واقع اخلاق و دين دو ملاك و معيار اصلي در ازدواج و انتخاب همسر است. شخصی می گوید به حضرت رضا (علیه السلام) نوشتم که یکی از خویشان از دخترم خواستگاری کرده ولی بداخلاق است. حضرت پاسخ دادند: «لاتزوّجه أن کان سیّء الخلق» (وسائل الشیعه، ج14، ص54) اگر بداخلاق است به او دختر نده.
    و حدیثی از رسول الله(صل الله علیه وآله) (وسائل الشیعه، ج14،ص51) و …
    اگر بخواهيم نمونه هايي از اخلاق خوب و بد را اشاره كنيم مي‌توان موارد زير را ذكر كرد.
    الف. خوش زباني و بدزباني زبان ترجمان و بيانگر احوال درون است و زبان دريچه اي است از محتويات درون فرد، زبان انسان آينه ي دل اوست.
    ب. بزرگواري و حسادت
    ج. خوش خلقي و كج خلقي
    د. حق پذيري و لجاجت
    3. شرافت و اصالت خانوادگي؛ كه منظور نجابت و پاكي خانواده است زيرا ازدواج دختر و پسر تنها پيوند و تركيب دو فرد نيست بلكه پيوند دو خانواده است و نمي‌توان گفت من مي‌خواهم با خود اين فرد ازدواج كنم و كاري به خانواده و فاميلش ندارم. زيرا اين فرد شاخه اي است از اين خانواده و از ريشه هاي همان درخت خانواده تغذيه كرده است و صفات اخلاقي، روحي عقل و جسمي آن خانواده را از راه وراثت و محيط و عادات به اين فرد منتقل كرده است. پیامبرخدا (صل الله علیه وآله) فرمودند: «أیها الناس أیاکم و خضراء الدمن. قیل یا رسول الله و ما خضراء الدمن؟ قال المرأة الحسناء فی منبت السوء» (وسائل الشیعه، ج14،ص29) ای مردم، از گیاهانی زیبا که در مزبله می رویند اجتناب نمایید. پرسیده شد: مقصود از گیاهی که در مزبله می روید چیست؟ فرمودند: زن زیبایی که در خانوادۀ پست و فرو مایه پرورش یابد.
    واحادیثی دیگر (همان) و (جواهر،ج29،ص37) و …
    4. عقل؛ در واقع همان نور افكني است كه جاده زندگي را روشن مي‌كند و بايد زن و شوهر براي اداره ي زندگي و تربيت فرزندان از نيروي عقل و فهم برخوردار باشند و رشد عقلي كافي پيدا كرده باشند همان طور كه ائمه اطهار ما را از ازدواج با افراد احمق و كم عقل نهي فرموده اند. امام علی (علیه السلام) فرمودند: «ایّاکم و تزویج الحمقاء فأنّ صحبتها بلاء و ولدها ضیاع» (وسائل الشیعه، ج14، ص56) با انسان احمق و نفهم ازدواج نکنید زیرا معاشرت با او بلایی است عظیم و فرزندانش نیز ضایع خواهند شد.
    در همین زمینه احادیثی از پیامبر اسلام(صل الله علیه وآله) (اصول کافی، ج1، ص25) و حضرت صادق (علیه السلام) (اصول کافی،ج1،ص11 و25) و … آمده است.
    5. صداقت و امانتداری
    امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «لاتغترّوا بصلاتهم و لا بصیامهم، فأنّ الرجل ربما لهج بالصلاة و الصوم حتی لو ترکه استوحش، و لکن اختبروهم عند صدق الحدیث و اداء الأمانة» (اصول کافی، ج1، ص104) به نماز و روزه مردم مغرور (فریفته) نشوید، زیرا بعضی مردم به نماز و روزه عادت کرده اند، آنچنان که از ترک آنها ناراحت می شوند. در تشخیص مراتب دینداری، آنها را به راستگویی و امانتداری امتحان کنید.
    6. عفت و نجابت
    خداوند می فرماید: «الطیبات للطیبین و الطیبون للطیبات» (سورۀ نور،26). زنان پاک، شایستۀ مردان پاک و مردان پاک، شایستۀ زنان پاکند. حضرت صادق (علیه السلام) فرمودند: «الکفوان یکون عفیفا و عنده یسار» (وسائل الشیعه، ج14،ص51). کفو بودن در این است که عفیف باشد و از امکانات اقتصادی بهرمند باشد.
    و احادیثی از رسول خدا(صل الله علیه وآله) (وسائل الشیعه، ج14،ص23) و …
    7. اهل گناه و فسق نبودن
    اما حسن (علیه السلام) به فردی که در مورد ازدواج دخترش با ایشان مشورت نمود، فرمودند: «زوّجها من رجل تقیّ، فأنّه أن أحبّها أکرمها و أن أبضغها لم یظلمها» (مکارم الاخلاق، ص233). به مرد با تقوا راو را شوهر بده، زیرا اگر او را دوست بدارد احسان و اکرامش می کند و اگر وستش نداشته باشد به او ظلم نمی کند.
    و احادیثی از رسول خدا(صل الله علیه وآله) (وسائل الشیعه، ج14،ص53) و (مکارم الاخلاق، ص234) و امام صادق (علیه السلام) (وسائل الشیعه، ج14،ص53) و …
    8. تدیبر و مهارت همسرداری
    امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «خیر نسائکم الطیبة الریح، الطیبة الطبخ التی أذا أنفقت أنفقت بمعروف و أن أمسکت أمسکت بمعروف فتلک من عمّال الله و عامل الله لایخیّب و لایندم» (وسائل الشیعه، ج14،ص15). بهترین زنان شما زنی است که خوشبو باشد و خوب غذا طبخ کند. وقتی خرج می کند بجا خرج کند و اگر امساک کرد بجا امساک نماید. چنین زنی یکی از کارگزاران خداست و کارگزار خدا بودن خسران و پشیمانی ندارد.
    و احادیثی از امام علی (علیه السلام) (بحار الأنوار، ج103،ص252)، (وسائل الشیعه، ج14،ص15) و حضرت رسول (صل الله علیه وآله) (وسائل الشیعه، ج14،ص17)، (مکارم الاخلاق، ص19و229 و 230 و246) و …
    9. تناسب؛ همتايي و كفو همديگر بودن كه از حساس ترين نكاتي است كه بايد در انتخاب همسر مورد توجه قرار گيرد همتايي و تناسب از نظر و جنبه هاي مختلف مثل:
    الف. تدين و ميزان پاي بندي به دستورات شرع
    ب. همتايي و هماهنگي فرهنگي و فكري
    ج. همتايي اخلاقي و پاي بندي به آداب اخلاقي
    د. كفو همديگر بودن از نظر تحصيلات علمي، منظور اين است که از نظر تحصيلي فاصله خيلي زياد بين زوجين نباشد مثلا ازدواج يک فرد با تحصيلات ابتدايي با فردي که کارشناسي دارد يا بيشتر توصيه نمي‌شود.
    ه. تناسب در زيبايي
    رسول خدا (صل الله علیه وآله) فرمودند: «اطلبوا الخیر عند حسان الوجوه فأنّ فعالهم احری أن یکون حسنا» (وسائل الشیعه، ج14،ص37). خوبیها را نزد زیبا رویان بجویید زیرا کارهایشان نیز به طریق اولی نیکو خواهد بود.
    و احادیثی از امام علی (علیه السلام) (وسائل الشیعه، ج14،ص38) و رسول خدا(صل الله علیه وآله) (بحار الانوار، ج103،ص237) و امام رضا (علیه السلام) (وسائل الشیعه، ج14،ص36) و امام صادق(علیه السلام) (وسائل الشیعه، ج14،ص59و60و61) و امام باقر (علیه السلام) (وسائل الشیعه، ج14،ص51) و …
    و. تناسب سني
    ز. تناسب مالي و سطح اقتصادي و…، منظور اين است که يکي از خانواده فقير و ديگري از خانواده ثروتمند نباشد.
    ملاك ها و معيار و مسائل ديگري كه بيشتر مربوط به سليقه و موقعيت افراد دارد. در دسته ي دوم قرار مي‌گيرد و مي‌توان از آن صرف نظر كرد. ولي براي اينكه بتوانيد به يك تصميم صحيح و عاقلانه اي برسيد بهتر است با افراد مورد اعتماد خويش، والدين، يا اقوام نزديك دلسوز و عاقل و داراي تجربه مشورت كرده و با دقت كافي تصميم مناسبي اتخاذ فرماييد. همسر خوب و مناسب ويژگي هاي متعددي دارد كه ان شاءالله شما با يكايك آنها آشنا و نسبت به احراز آن كوشا هستيد.

    راه هاي علمي و عملي همسريابي
    1. وساطت افراد خانواده، بستگان و بخصوص والدين
    البته اين روش بيشتر متناسب با جايگاه طالب بودن پسرهاست، نه دخترها. زيرا در كشور و آيين ما (بر طبق فطرت انساني و عقلي) اين پسر است كه نقش طالب و عاشق را ايفا مي‌كند و دختر، جايگاه معشوق و مطلوب را داراست. متدوال ترين روش در فرهنگ ملي و ديني همين روش شناسايي به واسطه افراد خانواده و يا فاميل و بستگان است. افراد خانوداه اغلب به دليل شناختي که از فرد و روحيات و عقايد و خواسته هاي وي دارند و همين طور شناختي که از افراد مورد نظر دارند و يا مي توانند با تحقيق هاي مهم همه جانيه شناخت کافي پيدا کنند بهتر مي توانند به تطابق داشتن و ميزان هم گرايي و اشتراکات آنها آگاهي پيدا کنند. اين روش ساده ترين روش عملي و سهل الحصولترين طريق کسب اطلاعات اوليه و ارتباطات بعدي و مورد نياز است و از نظر حاصل کار نيز ثمر بخش ترين شيوه به شمار مي رود.
    به عبارت ديگر اين روش از اين امتيازات برخوردار است: سهولت، سرعت کسب اطلاعات و ارتباطات، اطمينان نسبي بيشتر به صداقت و دلسوزي واسطه(که خانواده و والدين هستند) و شناخت بيشتر به روحيات، سوابق و خواسته هاي طرفين. علاوه بر اين خالي از هر گونه تعصب و سوگيري است و بدون هيچ گونه حب و بغض شخصي انجام مي گيرد. همچنين تحت تأثير احساسات و عواطف غريزي که در ارتباطهاي مستقيم به وجود مي آيد، نيست.

    اقدام براي شناسايي ملاک هاي فوق و اطلاع يافتن از وجود آنها در يک فرد از راه هاي زير برای شما دوست عزیز امکان پذير است:
    1- تحقيق و بررسي از خانواده و چگونگي روابط خانوادگي و فاميلي. چون هر فردي تحت تأثير محيط خانواده به دنيا آمده و رشد کرده است و از آن فضاي فرهنگي و اجتماعي تأثيرپذير بوده و هست.
    2- تحقيق و شناسايي دوستان و نزديکان و رفقاي صميمي در محل زندگي و سکونت، محل درس و محل کار.
    3- گفتگوي مستقيم (ولي تحت نظارت خانواده‌هاي دو طرف) با يکديگر و اطلاع يافتن از نقطه نظرات همديگر درباره مسائل مختلف و آنچه در آينده مي‌تواند در زندگي مشترک‌تان تأثيرگذار باشد و کسب اطلاع از ميزان اهتمام وي نسبت به ملاک‌ها و معيارهاي همسر مناسب؛ كه در شكل رسمي، همان جلسه خواستگاري است.
    4- حضور در مراكز مشاوره: چند سالي است كه مراكزي جهت ارائه انواع مشاوره قبل و بعد از ازدواج بوجود آمده است. جواناي كه قصد ازدواج دارند با حضور در يكي از اين مراكز، به كمك مصاحبه و گفتگو در حضور متخصص يا پركردن پرسشنامه‌هايي خاص، از ميزان ملاكها در يكديگر آگاه مي‌شوندپس دوست عزیز من اگه نسبت به هم تفاهم دارین وبهم شبیه هستین تحقیقاتونو انجام بدین انشالله خوشبخت بشین //////////سوالی باشه در خدمتتون خواهم بود //////////////////

    توسط آقای ص - غفاری · 3340 روز 4 ساعت 58 دقیقه قبل

    اطلاعاتی در دسترس نیست

  2. 1 vote

    بهاره خانم شما میگید که پسر خوبیه و اینطور که گفتید خانواده فهمیده ای هم داره … پس بهتره در این مورد مشاوره حضوری برید تا از این دودلی بیرون بیایت … در ضمن باید در این مورد چند مدتی صبر کنی که وضعیت ایشون با ثبات بشه ولی برای خودتون باید حس این اقا رو بنویسی و بینی که سنگین میشه که بخوای بهش اعتماد کنی یا خیر ؟ به هر حال در این روابط باید صبور باشی نه زود وارد رابطه ای بشی و نه زود ازش بیرون بیای ..

    مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
    ۸۸۴۲۲۴۹۵
    ۸۸۴۷۲۸۶۴
    http://www.moshaver.co

    توسط مدیریت سایت - محمدی · 3210 روز 8 ساعت 40 دقیقه قبل

    اطلاعاتی در دسترس نیست

پاسخ شما

© tribuneazad.ir 2019. All rights reserved. تمام حقوق برای تریبون آزاد محفوظ است انتشار با ذکر منبع مجاز است