
1
امتیاز


چطور خساست همسرم رو از بین ببرم؟
سلام. من یک سال و دو ماه ازدواج کردم همسرم فوق العاده خسیس است و از هر راهی وارد میشم فایده ای نداره . من 24 ساله و همسرم 31 ساله من کارمند بخش خصوصی و همسرم دارای کاگاه تولید قطعات لوازم خانگی(گازو..) ، هر دوی ما مغرور من مشهد همسرم نیشابور. حالا چیکار کنم تا این اخلاق زشت رو ترک کنه؟واقعاً دارم نسبت بهش بی علاقه میشم لطفاً راهنمایی کنیدوممنونم.
سلام دوست عزیز
خساست یک نوع مشکل «روانی»می باشد افراد مبتلا به این اختلال روحی- روانی در همه رفتارهایشان دچار خست و امساک هستند؛ حتی در ابراز احساسات و نشان دادن محبتشان به همسر، فرزندان و اقوام نزدیک.
از نظر علم روان شناسی « سخاوت روح » یکی از ویژگی های مثبت روحی – روانی و رفتاری است که تقریبا در همه افراد – با اندکی تفاوت در میزان آن – وجود دارد. اما در برخی افراد این ویژگی رفتاری اجازه یا فرصت بروز و ظهور پیدا نمی کند و همین ناتوانی ، آنها را به فردی خسیس ( اسکروچ ) تبدیل می کند.
خساست در شیوه خرج و پس انداز کردن، رفتارهای فردی و اجتماعی، ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، گوشه گیری، امتناع از حضور در جمع، توجه بیش از حد به رفتارهای دیگران و بررسی رفتارهای آنها به قصد انتقاد و … مشاهده می شود.
آنها حتی در ابراز احساسات هم خساست می کنند! به این مثال توجه کنید؛ مدیر مؤسسه ای از اینکه کارمندان اش به خوبی کار می کنند، آگاه است اما خساست او اجازه نمی دهد تا با پاداش مالی یا حداقل تشویق زبانی از همکاران اش تشکر و تقدیر کند.
در واقع « سخاوت » به صورت بالقوه در این فرد وجود دارد چون متوجه تلاش کارمندانش می شود ولی خسیس بودن او مانع از آن می شود که سخاوتمندی اش را نشان بدهد. این نمونه یکی از هزاران نمونه ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران به دلیل خساست است.
بعد از تشکیل خانواده، خسیس بودن یکی از طرفین، به شدت بر روابط زوجین و رابطه آنها با یکدیگر تاثیر می گذارد؛ تا حدی که شاید به جدایی بینجامد؛ مگر آنکه هر دو نفر ( زن و شوهر ) مبتلا به مشکل خساست باشند تا بتوانند از بودن در کنار هم لذت ببرند. از مهمترین مشکلات زندگی افراد خسیس با خانواده (همسر و فرزندان) می توان به این موارد اشاره کرد:
************* را حل درمان ***********
اول از همه به خاطر بسپارید که بیماری همسر خسیس شما هیچ گاه درمان نمی شود؛ بنابراین فقط باید تلاش کنیدتا رفتار او را تعدیل و ترمیم کنید. درمان قطعی ای برای این بیماری وجود ندارد؛ فقط با این شیوه ها می شود با او مدارا کنیم :
– طبیعت افراد خسیس را باور کنیم و بپذیریم که به بیماری امساک و خساست بیمارگونه دچار هستند. این باور باعث می شود تا رفتارهای او برایمان قابل تحمل باشد.
– مقابله به مثل نکنیم؛ این مقابله هیچ اثری جز تکرار رفتارهای نامطلوب او ندارد. حتی این رفتارها می تواند با شدت بیشتری تکرار شود.
– پیش از خرید هر وسیله ای برای منزل با همسرمان مشورت کنیم. با وجود اختلاف نظر، مشورت کردن ضروری است تا پس از خرید با لجبازی او روبه رو نشویم. به این ترتیب، مانع از جنجال شده و زمینه سازی کرده ایم.
– برای خرید های شخصی تنها برویم ولی قبل از بیرون رفتن از منزل، حتما به همسرمان اطلاع بدهیم تا احساس کنارگذاشته شدن به او دست ندهد. توافق کنیم که این تصمیم برای سلامت روحی- روانی هر دوی ما لازم است.
– بعضی افراد مبتلا به خساست، تلاش می کنند تا این صفت نامناسب را اصلاح کنند. در این صورت با درک مشکلشان و تلاشی که برای ترک این صفت می کنند، به آنها کمک کنیم.
فراموش نکنیم نباید این افراد را مسخره کنیم یا دائم از آنها ایراد بگیریم. کنارشان باشیم تا با کمک هم به تدریج بر مشکل غلبه کنیم.
– زمانی که از رفتار همسرمان غمگین و عصبی می شویم، ناراحتی مان را ابراز کنیم؛ البته نه با دعوا و جنجال بلکه به او توضیح بدهیم که از رفتارهای او ناراحت می شویم و خجالت می کشیم. این توضیح و ابراز ناراحتی ما به شکل منطقی، تلنگری برای تجدیدنظر در رفتارهای نامناسب اوست.
– همان طور که اشاره کردیم، این افراد در ابراز احساسات نیز ناتوان هستند. در مقابل این ناتوانی، لجبازی و بی اعتنایی نکنیم اما طوری رفتار کنیم که طرف مقابل هم با کمی کم اعتنایی ما روبه رو شود. با کمی تغییر در رفتارهای گذشته خود می توانیم به راحتی تغییراتی در رفتار همسرمان ایجاد کنیم.
– اگر فرزندمان از رفتار همسرمان رنجید، مقابله به مثل را به او یاد ندهیم. فقط به فرزندمان توضیح بدهیم که این عقیده پدر یا مادر توست و باید به عقیده آنها احترام بگذاری. فقط دفعه بعد طوری رفتار کن که با سرزنش او روبه رو نشوی.
– افراد خسیس با وجودی که ممکن است سلیقه خوبی داشته باشند اما برای خرید هر چیزی، ابتدا به مبلغ آن توجه می کنند؛ بنابراین به جای دلخورشدن یا مسخره کردن همسرمان از او تشکر کنیم. همین که او هزینه ای را بابت خرید چیزی پرداخت کرده، کافی است. تشکر ما نوعی تشویق برای تکرار این رفتارهای مثبت و از بین رفتن برخی مشکلات رفتاری همسرمان است.
– برای تقسیم دخل و خرج منزل، همفکری کنیم تا به تدریج تغییراتی در شرایط ایجاد شود.
– با دوستان و آشنایان قطع رابطه نکنیم؛ این راه چاره نیست. با حفظ تعادل در رفت و آمدها این مشکل به تدریج برطرف خواهد شد.
توسط آقای ص - غفاری · 3344 روز 22 ساعت 19 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست
سلام وضمن تشکر از وقتی که برای کمک به من گذاشتید ، خواستم بگم همسر در ابراز محبتش رو هیچ وقت از من دریغ نمیکنه اما باید بگم در مورد این بخش که خودتون هم اشاره کردید (خساست در شیوه خرج و پس انداز کردن، رفتارهای فردی و اجتماعی، ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، گوشه گیری، امتناع از حضور در جمع، توجه بیش از حد به رفتارهای دیگران و بررسی رفتارهای آنها به قصد انتقاد و … مشاهده می شود) داره خیلی اذیتم میکنه و اینکه من تمام سعیم رو در جهت بهتر، یا بهتر بگم کم رنگ کردن این بیماری کردم و واقعاً راه آمدم و گاهی این احساس میکنم با توجه به محبتی که به من داره واقعاً اولویت آخر حتی بعد از خانواده و حتی مواری شاید احتمال بودنشان در آینده است را به من اختصاص داده نمیتونم درکش کنم دیگه و حتی خودش هم اینو میفهمه که دارم باهاش کنار میام و هیچ به روی خودش نمیاره و گاهی هم کاملاً واضح به من میخنده حتی در ماقعی که دارم جدی صحبت میکنم و پاسخش به اعتراض من : باید یک نفر بین ما جو بین ما رو آروم کنه نه اینکه منم باهات هم صدای با عصبانیتت باشم ، هر کس که کمی باهاش معاشرت داشته این اخطار را که همسرم فردی زرنگ و منفعت پرست است و باید مراقب باشم بدتر از همه اینکه خانواده منم متوجه این بیماری در همسرم شدن و این خیلی بده چرا که دیگه حتی همسر من در بین اعضای خانواده من هم حرمتی نداره متأ سفانه. مجددأ از وقتی که میزارین ممنونم…
توسط samin · 3344 روز 6 ساعت 39 دقیقه قبل
سوال: 1 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 2
سلام دوست عزیز
خساست به هيچ وجه درمان نميشود. اگر زن يا شوهري تدبير لازم را داشته باشد فقط ميتواند خساست همسرش را كمرنگتر كند. شايد كم دردسرترين راه اين باشد كه بيماري همسرمان را درك كنيم و او را همان گونه كه هست بپذيريم. هر چند كار سختي است اما بايد تمرين كنيم كه مقابله به مثل نكنيم چون گارد گرفتن در مقابل چنين آدمي فقط او را جريتر ميكند. اما انگار مشورت كردن با همسر خسيس پيش از هر خريد به شاهكليدي ميماند كه جلوي بهانهگيريهايش را ميگيرد. البته بايد توجه داشت كه اگر قصد خريد شخصي داريم بهتر است چيزي به او نگوييم اما از بيرون رفتنمان او را مطلع كنيم تا حس حذف شدن از گردونه زندگي به او دست ندهد.
توسط آقای ص - غفاری · 3344 روز 5 ساعت 26 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست
سلام منم تقریبا همین مشکلو دارم من خیلی چیزامیخوام که شوهرم خودش برام نمیخره من بایدبهش بگم برای همین روم نمیشه بگم مثلا مانتو میخوام اخه تازه دوماهه عقدکردیم حتی یه بارم خودش نگفته بیا بریم برات بخرم..الان من چجوری بهش بگم برام بخر…واقعا نمیدونم بار اولم هست وخیلی خجالتی هستم…بگید چجوری ازش بخوام؟؟؟منتظرم..خواستم پرسشمو مطرح کنم اما نمیشد نوشته بودکه توی پاسخ به سوالای دیگران سوالمو بپرسم…ممنون
توسط reyhan · 3216 روز 18 ساعت 35 دقیقه قبل
سوال: 0 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 1
samin,
دوست عزیز خسیس بودن یکی از اخلاقهای بد در انسانه … که متاسفانه برای اون درمانی نیست …
چون برای درمان اخلاق بد درمانی نیست و در واقع درد بی درمان به حساب میاد…
پس در این مورد باید صبور بود … چون موضع گرفتن در برابرش چیزی رو درست نمیکنه …
در این مورد میتونید به مشاور مراجعه کنید و ازش راهنمایی بخوایت … ممکنه راه هایی رو پیشنهاد کنه که رفتار ایشون رو تعدیل بده
درضمن برای مشاوره ، به سایت تخصصی مشاوره مراجعه فرمایید .
http://www.moshaver.co
توسط مدیریت سایت - محمدی · 3216 روز 4 ساعت 27 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست
reyhan,
خانم محترم شما تازه وارد زندگی مشترک شدید و در هر رابطه ای در بدو ورود و شروع اون این مسئله خجالت وجود داره …
به هر حال باید به ایشون نزدیکتر بشید … شاید ایشون نوع ادبیات برخورد کردن رو نمیدونه که در این مورد باید به مشاور مراجعه کنید …
چون طرز برخورد میتونه تاثیر زیادی داشته باشه … وگرنه میتونید با مطالعه کردن و دردسترس قرار دادن این مطالب بطور غیرمستقیم برای ایشون ، بهش کمک کنید ولی در حال حاضر شما اول راه هستید پس نگران نباشید… ضمنا” ادبیاتی رو یاد بگیرید که به طور غیر مستیم به ایشون خبر بده قرار نیست که مستقیم حرفی رو بزنی …اونطوری هم جذاب تره و هم تنوع داره
درضمن برای مشاوره ، به سایت تخصصی مشاوره مراجعه فرمایید .
http://www.moshaver.co
توسط مدیریت سایت - محمدی · 3216 روز 4 ساعت 18 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست