


مشکل بی خوابی و بی اشتهایی
با سلام
مشکل مربوط به بنده نیست بلکه برای مطرح کردن مشکل برادرم وقتتان را میگیرم
برادرم 22 سال دارد و دانشجوی مهندسی دانشگاه امیرکبیر است. از لحاظ هوشی بسیار باهوش و از لحاظ درسی متوسط است. بسیار لاغر است، بی اشتهاست و نمیتواند بخوابد، گاهی چشم هایش حالت بیرون زده به خود میگیرد تا جایی که خانواده فکر کرد شاید تیرویید دارد، آزمایش دادیم و مشکلی نداشت. مدام برای خودش حاشیه تراشی میکند و خود را درگیر مسایل مربوط و نامربوط مختلف میکند. این در حالیست که گویا ظرفیت تحمل آن دغدغه ها را ندارد و فکرش مدام مشغول است. نمیتواند بخوابد و مدتی است که اگر لپ تاپ جلویش روشن نباشد اصلا نمیخوابد. انگار عادت کرده که با لپ تاپ کنارش بخوابد. بسیار لاغر است و خوب هم غذا نمیخورد. گاهی چند روزی خوب غذا میخورد اما دوباره بی اشتهایی اش برمیگردد و میگوید که معده اش اذیتش میکند و نمیتواند غذا بخورد.
لطفا راهنمایی مان کنید که چگونه باید با این قضیه برخورد کنیم و چه اقداماتی مناسب حال برادرم است.
توسط asal banu درمتفرقه · پاسخ 3262 روز 17 ساعت 57 دقیقه قبل
سوال: 1 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 5
سلام دوست عزیز
برادرتون این علائم رو دارند یا ن؟؟؟
* دل درد
* تغییر کردن بو و مزه به مذاق فرد بی اشتها
* اسهال مزمن یا مداوم
* یبوست
* رفلاکس معده
* سوء هاضمه
* حالت تهوع به همراه یا بدون استفراغ
توسط آقای ص - غفاری · 3262 روز 7 ساعت 16 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست
سلام جناب آقای غفاری
این علایم را دارد:
* یبوست
* رفلاکس معده
* سوء هاضمه
* حالت تهوع به همراه یا بدون استفراغ
همچنین مزه بد در دهانش حس میکند
توسط asal banu · 3261 روز 8 ساعت 11 دقیقه قبل
سوال: 1 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 5
برادر شما دچار بی اشتهایی وکم اشتهایی روانی وعصبی هستش
بیاشتهایی عصبی یا Anorexia Nervosa یک نوع اختلال روانی در غذا خوردن است که در آن بیمار با وجود داشتن گرسنگی، از خوردن غذا امتناع میورزد.
بیاشتهایی عصبی که به آن بیاشتهایی روانی نیز میگویند اغلب در سنین نوجوانی دیده میشود و در دوران کودکی به ندرت مشاهده میشود. معمولاً میانگین سن کسانی که دچار این اختلال میگردند ۱۰ تا ۳۰ سالگی است.
احتمال به وجود آمدن این اختلال در میان بازیگران، مُدلها، ورزشکاران وافرادی که شغلهای مشابه دارند بیشتر میباشد. عدم تصور درست از شکل بدن و تناسب اندام، فشارهای اجتماعی و تبلیغات تجارتی از دلایل عمدهی بروز این اختلال شمرده میشوند. این مشکل که معمولاً با زیادهروی در یک رژیم غذایی آغاز میشود، به دلیل کاهش شدید وزن میتواند تا حدی پیش برود که برای شخص خطرناک و حتا مرگبار گردد. به نظر میرسد که وقوع این اختلال در کشورهای توسعهیافته به مراتب بیشتر از کشورهای درحالتوسعه است.
بیاشتهایی عصبی با علایمی چون خوردن مقدار بسیار کم غذا باکالری پایین، فشار خون پایین، کمبود چربی در بدن، زردی و رنگپریدگی پوست، در خانمها قطع شدن عادت ماهوار، و افسردگی بروز میکند و در صورت عدم مراجعه به داکتر برای تداوی، به بیماریهای قلبی و دیگر بیماریهای مرگبار منجر خواهد شد.
افرادی که مصاب بیاشتهایی عصبی اند، افرادی حساس، باهوش، هیجانی، و احساساتی هستند. در این افراد، بیاشتهایی عصبی میتواند نشانهی بارزی از ضربههای روانی، شکستها، ناکامیها، حوادث ناگهانی و ناگوار، کشمکشهای درونی، و اضطراب و افسردگی آنها باشد.
از دیدگاه طبی، اصطلاح آنورکسیا یکی از علایم امراض مختلف است که به معنای کم شدن یا نبود اشتها است. بیاشتهایی در بسیاری از امراض جسمی مانند سرطانها، ایدز، سرماخوردگی، آپاندسیت و حالات روانی مانند زوال عقلی (آلزایمرز)، افسردگی و امثال آن دیده میشود و ممکن است به سوءتغذیه و اختلالات ناشی از آن منجر شود. بیاشتهایی ساده نباید با بیاشتهایی عصبی که یک اختلال روانی است و در آن فرد اشتهای خود را از دست نمیدهد، بلکه با گرسنگی مبارزه میکند، اشتباه شود.
بیاشتهایی عرَضی به عنوان نشانهی یک بیماری تبارز میکند و با تداوی آن بیماری بهبود مییابد. به طور مثال، بیاشتهایی ناشی از افسردگی با بهبود وضع روحی بیمار، و بیاشتهایی ناشی از سرطان با کیموتراپی بهبود مییابد، اما بیاشتهایی عصبی تدابیر درمانی ویژهای را نیاز دارد.
عوامل بروز بیماری
عوامل بروز این اختلال در افراد مختلف، متفاوت است. فرهنگ خانواده، روش تربیت، وراثت، تغییرات زندگی و تغییرات هورمونی و جسمی در پیدایش این اختلال در میان نوجوانان نقش دارند. نقش رسانهها و اختلافات خانوادگی از مهمترین عوامل ابتلا به کماشتهایی عصبی درمیان نوجوانان اند. تبلیغ جنبههای نادرست حفظ تناسب اندام در رسانهها بر نوجوانان بخصوص دختران نوجوان در بروز بیاشتهایی تاثیر منفی به جا میگذارد.
دستیابی به ثبات شخصیتی و درونی در دوران بلوغ نیز از علل ابتلا به این اختلال است. مطابق به آمار، اکثر دختران نوجوان مبتلا به بیاشتهایی عصبی، در دوران کودکی یا بشدت تحت کنترل پدر و مادر خود بوده اند یا با کمبود توجهی آنها روبه رو شده اند. برخی بیماران از بلوغ اجتماعی میترسند و از وضعیت ظاهری خود ناراضی بوده و هدف خاصی را در زندگی دنبال نمیکنند. همچنان تغییرات هورمونی، مهاجرت و بطور کلی ایجاد تغییرات بزرگ در شرایط زندگی در پیدایش این اختلال تاثیر دارند.
افراد مبتلا به بیاشتهایی عصبی گرسنگی خود را انکار میکنند. این افراد نوعی وسواس فکری برای پرهیز از چاقی دارند و با اینکه به ندرت سابقهی چاقی داشته اند، از چاقی میترسند و در نتیجه خورد و خوراک خود را به شدت کم میکنند.
بیاشتهایی عصبی معمولا به دو نوع است: یکم محدود کننده و دوم خوردن افراطی و تخلیه
در نوع اول فرد وزن خود را از طریق رژیم غذایی، روزه گرفتن یا ورزش شدید و افراطی از دست میدهد. در نوع دوم فرد مبتلا اقدام به خوردن غذا به طور افراطی نموده و به تعقیب آن غذای خوردهشده را تخلیه میکند. این دسته بعد از پرخوری از طریق استفراغ عمدی یا مصرف نابجای مسهلها اقدام به تخلیهی غذای خوردهشده میکنند.
در دخترها این اختلال میتواند با قطع عادت ماهوار همراه باشد. افراد مبتلا به این اختلال معمولاً افسرده، گوشهگیر، تحریکپذیر و بیخواب بوده و تمایل کم به فعالیت جنسی نشان میدهند. این بیماران احساس ناکارآمدی و تفکر انعطافناپذیر داشته، منزوی و گریزان از اجتماع، درونگرا، خودخواه، کمالگرا و بیشفعال هستند و محدودیت آشکار در ابتکار و بیان هیجان دارند.
معیارهای عمدهی تشخیصگذاری بیاشتهایی عصبی:
کاهش وزن شدید
داشتن تصورات نادرست در مورد بدن
ترس افراطی در مورد اضافه وزن، ترس از چاق شدن، گرفتن رژیم شدید
این افراد هر بار مقداری از مصرف غذای خود میکاهند که به تدریج به حذف وعدههای غذایی میانجامد و شخص از کاهش وزن خود لذت میبرد. استخوانهای برآمده، چشمهای فرورفته، پوست و موی خشک، دست و پای کبود و سرد، رویش موهای نرم در صورت و اندامها، نبض کُند و ضعیف، و فشار خون پایین از دیگر نشانههای این اختلال میباشند.
زنانی که به اختلال بیاشتهایی عصبی مبتلا هستند پس از نخستین عادت ماهوار دچار فقدان آن میشوند. برخی از این افراد احساس چاقی زاید میکنند اما اکثرا اذعان میدارند که لاغر استند. با این وجود این افراد این نگرانی را دارند که بخشهای معینی از بدن شان مخصوصا شکم و رانهایشان بسیار چاق است. آنها ممکن است برای برآورد اندازه یا وزن بدنشان از روشهای متنوعی استفاده کنند، از جمله وزن کردن مکرر، اندازهگیری وسواسی اندامها و استفادهی مستمر از آیینه برای بازبینی قسمتهای که چاق تصور میشوند. اعتماد به نفس مبتلایان به بیاشتهایی عصبی به شدت به شکل و وزن بدن شان وابسته است.
در صورت تداوی نشدن، بیاشتهایی عصبی موجب بروز اختلاطاتی متعددی میشود، از قبیل سقوط فشارخون، کاهش ضربان قلب، بینظمی ضربان قلب، کاهش تعداد تنفس، ریزش موها، پوکی استخوان، به هم خوردن تعادل الکترولیتهای بدن و آسیب اعضای بدن مخصوصاً عدم کفایهی قلب، تخریب جگر و مغز، عدم کفایهی حاد کلیهها و مرگ در اثر سوءتغذی شدید.
درمان
هدف اساسی در درمان بیاشتهایی عصبی بازگرداندن تغذیهی بیمار به حالت طبیعی است. کمآبی بدن، گرسنگی و عدم تعادل الکترولیتها ممکن است موجب برهم زدن سلامت به طور جدی و در برخی موارد باعث مرگ شود. توصیه میشود بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی که وزن شان ۲۰ درصد کمتر از وزن مورد انتظار است بستری شوند و بیمارانی که وزنشان ۳۰ درصد کمتر از وزن مورد انتظار است نیازمند بسترشدن در بخش روانی برای ۲ تا ۶ ماه هستند.
برنامههای طب روانی برای بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی عموماً شامل ترکیبی از تداوی رفتاری، رواندرمانی انفرادی، آموزش خانوادگی و در برخی موارد تجویز ادویه روانگردان است.
به طور کُل برای بیمار مبتلا به بیاشتهایی عصبی در جریان یک برنامهی درمانی در شفاخانه نکات زیر باید در نظر گرفته شوند:
بیمار باید هر روز پس از تخلیهی مثانه وزن شود.
میزان دریافت روزانهی مایعات و حجم ادرار ثبت گردد.
از استفراغ عمدی بیمار جلوگیری شود.
توسط آقای ص - غفاری · 3261 روز 6 ساعت 54 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست
بسیار بسیار سپاسگذارم
بسیار مفید بود
توسط asal banu · 3261 روز 6 ساعت 39 دقیقه قبل
سوال: 1 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 5
سلام من21 سالمه ودانشجوی ترم3 دانشکده امیرکبیر(کاردانی) تو3ترم33 واحددرس بیشترپاس نکردم هردرس هم که برمی دارم می افتم نه حوصله دارم نه عصاب ازاین طرفم خانواده درست حسابی ندارم(ازنظرمنطق وسواد) خدمت هم نرفتم هیچ انگیزه ای هم برای دانشگاه ندارم ولی امید دارم 2ترم مشروطم ازهر14 واحددرس هم 9 واحدبیشترپاس نمیکنم ازایندم هم خیلی میترسم چون فقط سنم داره میره بالا پشتیبان درست حسابی هم ندارم الانم دارم این متن ومینیویسم فرداصبح امتحان میان ترم ریاضی دارم هیچی هم بلدنیستم الان تواین شرایطی که من دارم شما میگیدچیکار کنم انصراف بدم ازدانشگاه برم سربازی اگرجواب روبرام ایمیل کنید ممنونم(poorya.faraji@yahoo.com) اگرایمیل هم نکردید که هیچی فقط بگید چیکارکنم.
توسط poorya · 3162 روز 8 ساعت 17 دقیقه قبل
سوال: 0 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 1
poorya,
پوریای عزیز این پیشگویی هایکه میکنی تمام زندگیت رو دشتخوش تغییر میکنه … پس بهتره اگه در مورد آینده ات پیشگویی میکنی پیشگویی خوبی باشه و تمام تلاشت این باشه که اونو به هدف برسونی … بقول گاندی : چنان خودت رو در زندگی تغییر بده که دوست داری دنیای تو همونطور تغییر کنه … پس اول باید ببینی چه چیزی رو میخوای تا بتونی براساس اون تغییر کنی …
ولی فعلا” برای اینکه به خودت ثابت کنی که ادم ضعیفی نیستی بهتره درست رو تموم کنی و امیدوار باشی چون هر روز معجزه ای جدید اتفاق میفته … در ضمن میتونی مشاوره حضوری هم بری …. پس اول تمام افکار منفی خودت رو وی کاغذ بیار و بعد 5بار بخونشون و بعد به باد بدشون … و از فردا اول هر صبح باید تمام چیزهایی رو که دوست داری رو روی کاغذ بیاری و بخونی و تمام تلاشت طوری تنظیم باشه که برای رسیدن به اونا تنظیم شده باشن
مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
۸۸۴۲۲۴۹۵
۸۸۴۷۲۸۶۴
سایت تخصصی مشاوره
http://www.moshaver.co
توسط مدیریت سایت - محمدی · 3161 روز 16 ساعت 10 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست
asal banu,
خانم عسل بانو بهتره در این مورد با روانکاو هم مشورت کنید و در این مورد هم خیالتون راحت بشه …
اینکه به این حالت افتاده باید موردی باشه …مثل داشتن رابطه عاطفی …. ولی ممکنه نوع بدی که در شرایط زندگی و خوابش به وجود آوره هم موثر باشه … در مورد مواد مخدر هم بررسی کنید …دانشجوها برای بیدار موندن در شب امتحان رو به داروهایی میارن که با دادن حالت سرخوش بتونه اونارو تا صبح بیدار نگه داره و ممکنه در این موارد با مواد صنعتی معتاد بشن …
پس بهتره در این مورد ایشون رو دورادور کنترل کنید تا بتونید متوجه بشید که چه دوستانی در اطراف ایشون هستن ….
درضمن برای مشاوره ، به سایت تخصصی مشاوره مراجعه فرمایید .
http://www.moshaver.co
توسط مدیریت سایت - محمدی · 3158 روز 12 ساعت 23 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست