پرسشتان را مطرح کنید

خانه » ازدواج » شناخت بهتر
1 امتیاز
Vote Con!

شناخت بهتر

شناخت

لطفا راجعبه شناخت خوب شخص برای ازدواج راهنمایی کنید..
چگونه میتوان ازصحت حرفای یک پسرمطمئن شود؟ چگونه میتوان فهمید دوست داشتنش واقعی است یاخیر؟
دوستانم دراین رابطه به من میگویند امتحانش کن ولی من نمیدونم چجوری باید طرفمو امتحان کنم.مثلا چه کارهایی انجام دهم؟ یا چ سوالهایی از او بپرسم؟ لطفا منو راهنمایی کنید..و سوال دیگر اینکه شخصی ک در گذشته کار خطا انجام داده، مشروبات الکلی مصرف کرده ولی الان توبه کرده ایا می توان به این شخص اعتماد کرد؟ ایا احتمال برگشت دوباره وجود دارد؟
باتوجه ب اینکه الان چندسالی هست توبه کرده و نمازو روزه اش بجاست و با ایمان است..
با تشکر از شما

توسط h.v درازدواج · پاسخ 3268 روز 2 ساعت 1 دقیقه قبل

سوال: 2 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 4

 

پاسخ (3)

  1. 1 vote

    سلام دوست عزیز
    ازدواج يكي از مهمترين حوادث و رويدادها ي زندگي است و نقش مهمي در سرنوشت و سعادت و خوشبختي انسان دارد ، مضافاٌ بر اينكه اگر به نحو صحيح انجام پذيرد بسياري از نيازهاي انسان را اعم از نيازهاي عاطفي و جنسي را تاْمين و باعث آرامش روحي انسان مي شود بنابراين در عين حال كه نبايد در انتخاب همسر خيلي وسواس گونه عمل كرد اما دقت ،شناخت و اتخاذ تصميم حساب شده و بالاخره انتخاب صحيح از شرايط ضروري يك ازدواج موفق است.
    درست است كه انتخاب همسر مسئله اي مهم و حساس است ولي در عين حال نبايد زياد وسواس به خرج داد. هيچ كس صد درصد طبق معيارهايي كه انسان ابتدائا در نظر دارد آفريده نشده و پرورش نيافته است . كما اين كه ممكن است نسبت به طرف هاي مقابل شما نيز همين گونه باشد و صد درصد آن طور كه آنان مي خواهند نباشيد. بنابراين ضمن حفظ معيارهاي لازم بايد چند نكته را در نظر گيريد:
    1) چون جامعه ما اسلامي است و اكثر قريب به اتفاق مردم تا حدود زيادي متناسب با فرهنگ و ارزش هاي اسلامي رشد كرده اند نور ايمان و اسلام در غالب دلها تابان است . البته درجات ايمان متفاوت است ولي شما هم نبايد انتظار داشته باشيد كه حتما از بالاترين سطح ايماني انتخاب كنيد. بلكه همين كه دختري را يافتيد كه نسبت به وظايف ديني خود كوشاست و گرد معصيت نمي چرخد كافي است. در روايات متعددي آمده است كه به هنگام گزينش همسر به اخلاق و روحيات و رفتار خانواده اش بنگريد زيرا او در چنان محيطي پرورش يافته و منعكس كننده همان روش ها و هنجارهاست بنابراين با تحقيق كافي درباره فرد مورد نظر و خانواده وي، مي توانيد مطمئن شويد كه آيا زن زندگي هست يا نه و به وجود ويژگيهاي لازم براي يك زندگي مشترك پي ببريد و بدين ترتيب دغدغه خاطرتان كاهش يابد.
    2) شما در صورتي كه 70 يا60% از معيارهاي خود را در كسي يافتيد مي توانيد به همان اكتفا كنيد و بيش از آن را با برنامه اي حساب شده و با اخلاق رفتار و ارشاداتي نيكو و صميمانه بسازيد. ضمن آن كه سطح توقع خود را نبايد خيلي بالا ببريد و از طرفي بايد بكوشيد كه خود نيز زوجي نيكو، با وفا، خوش اخلاق و شايسته براي همسرتان باشيد. 3) از خداوند در اين امر مهم استعانت جوييد.
    4) مشورت با بزرگان فاميل و خانواده بخصوص پدر و مادرتان در اين رابطه بسيار نافع است.
    5) با نگاهي به ازدواجهاي موفق ديگران و كشف رمز موفقيت آنها در اين امر به تدريج ترس و وسواس تان از بين خواهد رفت. و همين كه وارد اقدامات عملي در اين زمينه شديد با گذر زمان اين نگراني از بين مي رود.
    گفتني است همسر ايده آل از صفاتي بايد برخوردار باشد كه هر صفتي از راهي خاص احراز مي گردد. برخي از اين طرق عبارتند از:
    1- تحقيق و بررسي از خانواده و چگونگي روابط خانوادگي و فاميلي. چون هر فردي تحت تأثير محيط خانواده به دنيا آمده و رشد كرده است و از آن فضاي فرهنگي و اجتماعي تأثير پذير بوده و هست.
    2- تحقيق و شناسايي دوستان و نزديكان و رفقاي صميمي در محل زندگي و سكونت، محل درس و محل كار.
    3- گفتگوي مستقيم (ولي تحت نظارت خانواده هاي دو طرف) با يكديگر و اطلاع يافتن از نقطه نظرات همديگر درباره مسائل مختلف و آنچه در آينده مي تواند در زندگي مشترك تان تأثيرگذار باشد و كسب اطلاع از ميزان اهتمام وي نسبت به ملاك ها و معيارهاي معرفي شده.
    بنابراين برخي اطلاعات را مي توان در غير از جلسه مشترك بدست آورد. در عين حال آنچه مهم است در چنين جلساتي موضوعات ومسائل را طرح كرد و از يكديگر بپرسيد و از ويژگيهاي يكديگر اطلاع بيشتري پيدا كرد.
    موضوعات قابل طرح در گفت و گوى قبل از مراسم عقد مختلف است؛ زيرا افراد عقيده‏ها، آرمان‏ها، هدف‏ها و خواسته‏هاى گوناگون دارند. البته بعضى از مسائل و موضوعات عمومى است و ضرورت دارد جوانان قبل از ازدواج براى آگاهى يافتن از ويژگى‏هاى جسمانى، روانى، اخلاقى يكديگر مطرح كنند و درباره آن‏ها به گفت و گو بنشينند. ناگفته پيداست، اين گونه جلسات حتماً بايد تحت اشراف خانواده‏هاى دو طرف صورت گيرد؛ زيرا مذاكره مستقيم و بدون اطلاع خانواده دختر و پسر مطلوب عرف و در اكثر موارد مورد پسند شرع و عقل نيست و به جاى اين كه زوج جوان را به حقيقت برساند، مايه انحراف و مشكلات ديگر مى‏شود. در اين جلسات مى‏توان درباره مسائل زير گفت و گو كرد:
    1. خط مشى كلى زندگى آينده‏
    مراد تبيين مبناى زندگى آينده است؛ براى مثال جوان متدين مى‏خواهد زندگى اش بر اساس قوانين اسلام بنا شود. در اين جا بايد از ميزان پاى بندى افراد به ارزش‏هاى دينى و اخلاقى سؤال شود.
    2. اهداف زندگى‏
    يعنى هدف هايى كه هر كدام قصد دارند در زندگى آينده شان دنبال كنند؛ هدف‏ها و آرمان‏هاى علمى و تحصيلى، اجتماعى، شغلى و…؛ براى مثال تا چه اندازه به ادامه تحصيل علاقه‏مند است و مشكلات تحصيل را تحمل مى‏كند. شغل مناسب و مورد علاقه‏اش چيست؟ جايگاه اجتماعى را داراى چه اهميتى مى‏داند؟ از نظر اقتصادى و مالى به چه سطحى مى‏انديشد و حداقل و حداكثر چقدر است؟
    3. چگونگى رابطه با خانواده و بستگان
    براى مثال به چه اندازه به رفت و آمد با اقوام و خويشان و نيز دوستان اهميت مى‏دهيد و بر آن اصرار مى‏ورزيد؟ به آداب و رسوم فرهنگى و اجتماعى رفتار با بستگان چقدر پايبنديد؟
    4. خواست‏ها و انتظارهاى دو طرف از يكديگر
    5. شيوه تربيت فرزندان
    مسؤوليت تربيت با چه كسى است و چگونه بايد آن را آموخت؟
    6. نقص‏هاى جسمانى و بيمارى‏هاى مزمن احتمالى يكديگر
    در اين جلسات بايد به نكات زير توجه شود تا به شكل مناسب انجام گيرد و دو طرف به هدف خود دست يابند.
    1. گفت و گو بايد خونسردانه و با آمادگى قبلى و در فضايى آرام و بدون خوف و فشار از طرف ديگران صورت گيرد.
    2. گفت و گو پس از انجام خواستگارى رسمى از طرف خانوادها و تحقيق و آگاهى از بعضى شرايط كه در مرحله تفحص به دست مى‏آيد، انجام گيرد نه در ابتداى آشنايى؛ به عبارت ديگر، در واپسين مراحل تحقيق و قبل از مراسم عقد بايد گفت و گو تحقق يابد.
    3. براى موفقيت بيش‏تر، دو طرف بايد در ابتداى جلسه از يكديگر بخواهند صادقانه به پرسش‏ها و مسائل مطرح شده پاسخ دهند تا از صفات اخلاقى و خصوصيات يكديگر آگاهى يابند.
    در باره احراز صفات معنوي و روحي مانند تقوي و اخلاق از طرق نيز بايد عمل كرد:
    – بررسي اصالت خانوادگي
    – سلامت روابط درون خانواده و مشي زندگي
    – احراز برخي از سطوح سلامت روحي و رواني و جسمي ( وسواس و اضطراب و تيك وبد بيني و…)
    – تقيدعملي به احكام ديني و مذهبي و اخلاقي مانند نماز اول وقت ، مرجع تقليد داشتن و حساب شرعي و پرداخت خمس و زكات و … .
    – آگاهي از سطح انتظارات و سطح توقع فردي و خانوادگي
    والات کلی برای شروع خوب است اما خیلی تعیین کننده نیست زیرا سوال کلی جواب کلی هم دارد و به شناخت بیشتر کمکی نمی کند. بعضی از سوالاتی که در زیر آمده در صورت آشنایی قبلی با فرد برای مثال فامیل بودن نیازی به پرسیده شدن ندارد و برخی برای شما حائز اهمیت نیست. پس سوالات زیر را صرفا به عنوان چند پیشنهاد و ضرورت برخی سوالات نظیر آینها مطالعه کنید:
    طرح یک یا چند سوال در خصوص بیوگرافی: (سن، تحصیلات، شغل، تعداد فرزندان خانواده، وضعیت پدر و مادر، خواهر و برادر ها، این که چندمین فرزند خانواده است.)

    – علت اینکه تصمیم به ازدواج گرفتید چیست؟ (خواست خانواده، فشار فرهنگی یا نیاز شخصی)

    – در زندگی چه هدفی را دنبال می کنید؟ چند تا از سر فصل های مهم در آینده تان چیست؟ (برای مثال گرفتن بورسیه، موفقیت در زمینه ورزش و …)

    – چه ملاک هایی برای خوشبختی دارید؟

    – مسائل اقتصادی همسر و خانواده او چقدر برایتان مهم است؟

    – بعد از ازدواج چقدر مایل به ارتباط با خانواده همسرتان هستید؟

    – دوست دارید همسرتان با خانواده شما تا چه حد صمیمی باشد؟

    – در تصمیم گیری ها اهل مشورت هستید؟

    – آیا خانواده و دوستانتان در تصمیماتتان دخیل هستد؟ در آینده همسرتان چطور؟

    – اگر اختلاف نظری بین همسر و خانواده تان ایجاد شد، چگونه آنرا رفع می کنید؟

    – خانواده خود را سنتی می دانید یا مدرن؟ می خواهید چطور خانواده ای تشکیل دهید؟

    – نظرتان راجع به مرد سالاری و زن سالاری چیست؟

    – تکلیف مدیریت خانه چه می شود؟

    – در زمان وقوع اختلاف نظر، اگر با گفتگو به نتیجه نرسیدیم، چه کسی نظر آخر را بدهد؟

    – چه عقیده ای در باره مدیریت اقتصادی خانه دارید؟

    – تعریف تان از صرفه جویی چیست؟

    – چقدر اهل پس انداز هستید؟

    – چقدر دوست دارید صاحب فرزند شوید؟

    – در تربیت فرزندان، چقدر اختیارات را به همسرتان واگذار می کنید؟

    – تا چه حد به اعتقادات مذهبی پایبند هستید؟

    – از نظر دیگران فرد مذهبی هستید؟

    – تعریفتان از حجاب چیست؟ (چادر، مانتوی پوشیده، چادر ملی، بلوز و شلوار و روسری و …)

    – در رفتار با نامحرم چه روشی دارید؟

    – خودتان در محل کار وخانواده، با نامحرم چگونه رفتار می کنید؟

    – از همسرتان توقع دارید چگونه رفتار کند؟
    //////////////// سوالی بود درخدمتتون هستم //////////

    توسط آقای ص - غفاری · 3267 روز 20 ساعت 30 دقیقه قبل

    اطلاعاتی در دسترس نیست

  2. 1 vote

    خیلی خیلی ممنون از پاسختون..

    توسط h.v · 3267 روز 14 ساعت 21 دقیقه قبل

    سوال: 2 پذیرفته شده: 0 ( 0% ) | امتیاز: 4

  3. 1 vote


    h.v,

    خب اعتماد وقتی به وجود میاد که بتونید مراوده و معاشرت داشته باشید … وگرنه هیچ وقت نمیشه متوجه شد افراد در زیر اون چهرشون چی دارن … ولی از نوع رفتار و متانت و احترام فرد میشه فهمید که طرف چه تربیتی داره … به هرحال وقتی در نوع برخورد حریم رفتاری و گفتاری رو رعایت میکنه پس میشه بهش اعتماد کرد ولی تا مدتی رو نامزد نباشید و رفت و امد نداشته باشید نمیتونید در این مورد تصمیم درستی گرفت

    مشاوره آنلاین با شماره تلفن های :
    ۸۸۴۲۲۴۹۵
    ۸۸۴۷۲۸۶۴
    http://www.moshaver.co

    توسط مدیریت سایت - محمدی · 3145 روز 8 ساعت 39 دقیقه قبل

    اطلاعاتی در دسترس نیست

پاسخ شما

© tribuneazad.ir 2019. All rights reserved. تمام حقوق برای تریبون آزاد محفوظ است انتشار با ذکر منبع مجاز است