خانه » دستهبندی نشده » برنامه ریزی تحصیلی

1
امتیاز


برنامه ریزی تحصیلی
با سلام و خسته نباشید
بنده دانشجو کارشناسی دانشگاه مجتزی نور طوبی تهران هستم که در رشته حقوق تحصیل میکنم اما باتوجه به سختی رشته و مجازی بودن آن من 4ترم غیر متوالی مشروط شدم و الان با تعهد بازگشت به تحصیل شدم خواهشمندم برنامه ریزی اصولی و روش مطالعه صحیح را بفرمایین و اینکه چیکار کنم که این شرایط نامساعد مساعد بشه
باتشکر فراوان
سلام دوست عزیز
هنگامی که میخواهید کتابی را مطالعه کنید مخصوصاً در مورد کتابهای درسی یکی از بهترین شیوههای مطالعه مفید و موثر، پیاده کردن روش ده مرحلهای مطالعه است. که با انجام تک تک مراحل، کمک بسیاری در یادگیری و تثبیت مطالب در ذهن شما مینماید.
گام اول: مراحل 1 و 2 و 3
در مواجه با یک مطلب جدید از کتاب درسیتان مراحل زیر را روی آن اجرا کنید:
مرحله 1- تخمین و هدفگذاری: یعنی مشخص کنید که در چه بازه زمانی چه تعداد صفحاتی را مطالعه خواهید کرد.
مرحله 2- تخلیه ذهنی: یعنی هر آنچه از قبل در مورد آن موضوع، به خاطر دارید بر روی کاغذ منتقل کنید حتی اگر در مورد صحت آن تردید دارید.
مرحله 3- مطالعه اجمالی: به طور اجمالی و سریع صفحات را ورق بزنید و به فهرست، عناوین، سوالات، تصاویر و خطوط پر رنگ شده توجه کنید.
گام دوم: مراحل 4 و 5 و 6 و 7
مرحله 4- طرح سوال: در مورد مطالبی که از نظر گذراندید، سوال طرح کنید تا با نگاهی کنجکاوانه و جستجو گرانه آمادهی خواندن شوید.
مرحله 5- خواندن فعال برای پیدا کردن جواب سوالات: در این مرحله شروع به خواندن کتاب کنید. کتاب را عمیق و دقیق بخوانید و به دنبال پیدا کردن جواب سؤالات آخر فصل یا سؤالاتی که درذهن خود دارید، باشید.
مرحله 6- تجزیه، تحلیل و تفهیم: سعی کنید تمام مطالب کتاب را کاملاً متوجه شده و به حافظه خود منتقل کنید بعضی از قسمتها نیاز به تحلیل بیشتری دارد تا شما بتوانید مفهوم آنها را درک کنید.
مرحله 7- یادداشت برداری: آنچه راکه یادگرفتهاید از حافظه خود بر روی کاغذ بیاورید و خلاصه آنها را مکتوب کنید.
گام سوم: مراحل 8 و 9 و 10
مرحله 8- مرور و بازبینی: متن خلاصهشده و متن اصلی را مجدداً بخوانید و متن خلاصهشده را بازبینی و اصلاح نمایید در صورتی که در کشیدن درخت حافظه مهارت دارید درخت مطلوب مورد نظر را ترسیم کنید.
مرحله 9- تعریف: مطالبی را که یاد گرفتهاید حتیالمقدور با صدای بلند برای خود یا دیگران تعریف کنید.
مرحله 10- تجسم: چشمتان را ببندید و مطالب خوانده شده را در ذهن خود مجسم کنید.
گام چهارم: اجرا کردن روش
البته این را به خاطر داشته باشید که مهمترین مرحله، مرحله پنجم یعنی خواندن فعال است و ما برای آن که بتوانیم بهتر و فعالتر بخوانیم لازم است سؤالاتی در مورد آن متن در ذهن داشته باشیم تا با انگیزهی بیشتری مطالعه کنیم مراحل بعد از مرحله پنجم نیز در تثبیت مطالب در ذهن، به ما کمک میکند و باعث میشود که بتوانیم مطالب را به مدت طولانیتری در حافظه خود نگهداری کنیم.
اده کردن این روش بعد از مدتی تمرین بسیار آسان میشود و به طور ناخودآگاه آنها را انجام میدهید و حتی برایتان لذت بخش نیز میشود و به قدرت شگفت انگیز این تکنیک و تأثیر آن در یادگیریتان پیخواهید برد.
تمرکز حواس
من نمیتوانم حواسم را جمع کنم و روی موضوعی که به آن فکر میکنم تمرکز کنم. به محض این که شروع به مطالعه میکنم فکرهای مختلفی به ذهنم میآید و حواسم پرت میشود. من کلاً آدم بی دقت و حواسپرتی هستم. من همه درسهایم را بلد بودم، هرکدام را بیست بار هم خوانده بودم ولی باز هم نمرهام کم شد. آخه نمی دونم چرا؟ آخه این تمرکز چیست؟ و چه جوری می شود تمرکز کرد؟
اینها سخنان یک دانشجو یا دانش اموز حواسپرت است که همیشه هنگام درس خواندن با مشکل برخورد میکند. اگر شما جای او بودید چه میکردید؟ به نظر شما تمرکز یعنی چه و چگونه میتوان آن را به وجود آورد؟
تمرکز یعنی توانایی قبول بعضی چیزها و به دور انداختن چیزهای دیگر و یا به عبارتی تمرکز یعنی دقیق شدن بر روی یک موضوع، با حذف توجه از موضوعات دیگر.
تمرکز طبیعی
بعضی افراد فکر میکنند برای داشتن تمرکز بایستی بر روی ذهن خود و یا محیط اطراف خود شرایط خاصی را تحمیل کنند، ولی این طور نیست و این را بدانید شما هر چه بیشتر به ذهن خود فشار بیاورید، تمرکز مشکلتر میشود. وقتی شما مشغول تماشای فیلم یا خواندن داستان جذابی هستید بدون اعمال هیچ گونه فشاری تمرکز دارید. چون به طور طبیعی چیزی توجه ما را جلب می کند که برای ما حائز اهمیت است و از آن سود و فایدهای میبریم. بنابراین باید راهی پیدا کنیم که دقت ما، حتی نسبت به موضوعی که به آن علاقه نداریم عمیقتر شود و در حقیقت بین ذهن ما و آن موضوع علاقه ایجاد کنیم.********** سوالی اگه بود درخدمتتون هستم **************
توسط آقای ص - غفاری · 3347 روز 21 ساعت 49 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست
AMITISH
برای برنامه ریزی باید از نوشتن کمک بگیرید .. یک دفترچه سیمی که کارهای روزمره رو باید نوشته باشید و با تیک مشخص کرده باشید … و حتی برای انجام هر کدومون باید به خودتم جایزه بدی مثل اینکه برای خودت چایی درست کنی و یا هر چیز دیگه ای …این کار باعث میشه ذهن شما کاملا” در مسیر قرار بگیره و منظم بشه …
توسط مدیریت سایت - محمدی · 3213 روز 14 ساعت 35 دقیقه قبل
اطلاعاتی در دسترس نیست